Ontdekken freelancers massaal coworking places? Het lijkt alsof freelancers nog maar net met zijn allen gezellig thuis zijn beginnen werken en nu al terug naar buiten willen : mensen zien, socializen, een klankbord vinden of gewoon weer net zoals vroeger met twee of vier aan een bureau gaan zitten.

Freelancers hebben specifieke noden

Als freelancer werk je meestal van thuis uit en dat heeft vele voordelen. Je kan makkelijk switchen tussen werk en privé en met de nodige discipline lukt dat heel goed. De dagen kunnen heel flexibel worden ingevuld. Maar dan zie je dat veel freelancers toch vaak enkele uren gaan werken in koffiebars of op andere publieke plekken. Om de blik op de wereld open te houden en blijvend creatieve, inspiratievolle en dynamische prikkels te ontvangen. Ideaal voor een koffie, een stopcontact en wifi. En na verloop van tijd wil de freelancer zijn klanten niet nog een keer in de living ontvangen. En hoe organiseer je dan een professionele vergadering?

Coworking gaat over de community

Het is een misvatting dat coworking enkel draait om het huren van een stoel en een bureau in een gemeenschappelijk pand. Coworking heeft alles te maken met de gemeenschap, de mensen die je ontmoet, het kunnen delen van kennis, het uitwisselen van ervaringen, samen projecten doen en sneller je zaak opstarten. En in zo’n coworking spaces gaat dat heel natuurlijk : coworkers lunchen vaak samen en bespreken een bepaald thema. Dat kan gaan van het zetten van prijzen, het bewaken van je grenzen, het stellen van eigen doelen. Tijdens de lunch kan dan iedereen zijn eigen inzichten geven om zo de andere freelancers te inspireren.

Coworking als bron van inspiratie en discipline

Verder leer je in een coworking place makkelijker discipline aan omdat je mensen ziet werken. Wie van thuis uit werkt, heeft veel afleiding. En er zijn altijd wel leukere dingen te doen dan te werken. Maar net omdat je in zo’n coworking omgeving mensen geconcentreerd bezig ziet, ga je zelf ook aan de slag. Omwille van het productieve werkritme, voor de creatieve en professionele insteek, om tussen andere smart en ambitious people te vertoeven,... en ook omdat het veel plezanter is dan alleen werken.