BISHOP'S PALACE - OPEN EIND 2023

Prachtige ruimtes en licht in dit perfect bewaarde 19de eeuwse stadspaleis.  Drie verdiepingen vol grandeur met authentieke parketvloeren, moulures, ornamenten en schouwen, verbonden door een majestueuse trap.  Opgetopt met twee nieuwe verdiepingen.  Het geheel up-to-date uitgerust voor soepel en frictieloos werken in een uitzonderlijk kader.

Contact

Over Bishop's Palace

Het pand werd eind 19de eeuw gebouwd door de befaamde Antwerpse architect Jos Hertogs voor de familie Diercxsens die het vele decennia bewoonde.  Mevrouw Diercxsens-Lysen verbleef er tot haar dood.  In 1962 werd "l'Hôtel Diercxsens" gehuurd door de provincie om er de eerste residentie van de Antwerpse bisschop in te maken.  Met zijn voorname gevel, mooie kamers en indrukwekkende trappenhal was het de geknipte plek om er de bisschoppelijke residentie in onder te brengen.  En via de doorgang naar de Hemelstraat (hoe toepasselijk kan een straatnaam zijn) kon de bisschop snel naar de Kapel van het Allerheiligste Sacrament, in het voormalig klooster van de Zusters van de Gedurige Aanbidding om daar te bidden of een mis op te dragen.

Na de verhuis van de bisschop naar het nieuwe bisschoppelijk paleis aan de Groenplaats werd het pand door de erven Diercxsens in 1994 verkocht aan notaris Jan Van Bael die er zijn notariaat vestigde.

The Paint Factory

BOEK NU JE GRATIS RONDLEIDING

“The proof of the pudding is in the eating”.  Maak een afspraak, kom kijken en laat je overtuigen!

Gratis bezoek plannen