Er zijn al veel artikels geschreven over die nieuwe trend die coworking heet. Maar soms moet je de dingen simpel houden. Daarom hieronder : de drie beste redenen om vandaag nog een bedrijvencentrum of businesscenter binnen te lopen en je in één van die fancy coworking spaces te installeren.

Wel collega’s, geen baas

Alleen thuis werken kan stilte en rust geven, maar af en toe wil je eens een verhaal vertellen. Als zelfstandige werken heeft het voordeel dat je je niet moet verantwoorden ten opzichte van de baas, maar als nadeel dat je geen collega’s hebt. Coworken maakt daar een einde aan. Met de andere zelfstandigen kan je opladers en lectuur, maar ook koffiepauzes en je persoonlijke verhalen delen.

Werk vs. Thuis

Wie thuiswerkt, kent het wel. Soms heb je zó weinig zin of inspiratie om je opdrachten af te werken, dat zelfs de was insteken, post sorteren en de planten water geven interessant wordt. Wie voor zichzelf werkt, maar toch ook graag ‘naar het werk vertrekt’, is een coworking space ideaal. Bovendien zal je op kantoor niet zo snel op Facebook blijven doorklikken, want de mensen rondom je kunnen ook je scherm zien.

Opdrachten genereren

Omring je jezelf met de juiste mensen, die met leuke projecten bezig zijn, dan genereer je via hen misschien wel werk. Vraag rond waar ze mee bezig zijn, het kan zijn dat je professioneel iets voor hen kan betekenen, of zij voor jou. De mooiste projecten ontstaan vaak uit creatieve samenwerkingen.